ÎN ATENŢIA APARȚINĂTORILOR PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE, AFLATE ÎN CENTRUL DE REȚINERE ȘI ARESTARE PREVENTIVĂ VRANCEA!

 

Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Ordonanței Militare nr.3 din 24 martie 2020, pe teritoriul României au fost instituite o serie de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecției virusului SARS-CoV-2.

 

Astfel, în vederea asigurării drepturilor persoanelor private de libertate aflate în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Vrancea, pe perioada instituirii stării de urgență se oferă posibilitatea aparținătorilor acestora de a trimite un pachet cu obiecte personale și de igienă, precum și a unui pachet cu alimente prin intermediul firmelor de curierat, cu respectarea condițiilor de transmitere/primire a pachetului prevăzute în  Anexa nr. 2 din H.G. nr. 157/2016.

 

Pentru realizarea mecanismului menționat anterior, apreciem că este necesar ca pachetul transmis prin curier să fie însoțit de o cerere completată de expeditor, care să cuprindă:

1.solicitare de primire;

2.datele de stare civilă ale persoanei private de libertate căreia îi este adresat pachetul ;

3.conținutul  detaliat al pachetului.( cererea poate fi introdusă și în pachet).

De asemenea, vă aducem la cunoștință că întregul pachet va fi refuzat, în situația în care acesta conține bunuri a căror primire nu este permisă sau  cantitățile sunt peste cele prevăzute de Anexa nr.2 la H.G. nr. 157/2016.

În vederea clarificării cu privire la aspectele menționate mai sus,  puteți  apela administrația centrului de reținere la numărul de telefon 0237/207190.

Totodată, vă asigurăm de întreaga noastră solicitudine.