03 Ianuarie 2023Sursa: IPJ Vrancea

REZULTATELE ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VRÂNCENI ÎN MINIVACANȚA DE REVELION

Principalele acţiuni defășurate au vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi monitorizarea stărilor conflictuale, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prezenţa activă a Poliţiei Rutiere pe principalele drumuri în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii încălcării legislaţiei rutiere şi sancţionarea cu fermitate a celor care o încalcă.

 

Astfel, polițiștii din cadrul structurii de ordine publica au intervenit la mai multe sesizări (112, sesizări directe, petiții), privind cazuri de violență domestică.

 

În urma completării Formularului de evaluare a riscului, în 9 situații a reieșit risc iminent. Totodată, polițiștii au constatat o încălcare a ordinului de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal. Dintre cele 9 cazuri în care a reiesit risc iminent, în 4 situații victima s-a opus emiterii ordinului de protectie provizoriu, iar în 5 victima a fost de acord cu emiterea unui ordin de protectie provizoriu.

Din cele 5 ordine de protectie provizorii emise, în 3 dintre acestea a fost dispusă și măsura monitorizării electronice prin brățară.

 

În această perioadă, poliţiştii vrânceni au intervenit la 170 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgență 112.

 

Pentru protejarea cetățenilor polițiștii au continuat operațiunea națională Foc de artificii în cadrul căreia s-au efectuat verificări la societățile comerciale autorizate care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate care comercializează ilegal articole pirotehnice.

 

Poliţiştii au constatat din oficiu 35 de infracţiuni şi au aplicat 271 sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru încălcări ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice precum și ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliției vrâncene, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

 

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constate 7 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Totodată, au fost reţinute 20 de permise de conducere, dintre care 11  pentru viteză și  3 pentru consumul de alcool.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat vineri 30 decembrie 2022, un bărbat de 46 ani din municipiul Focșani care circula cu viteza de 119 km/h, cea mai mare viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitaea Dumbrăveni. Bărbatul a fost sancţionat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

 

Un alt bărbat a fost oprit în trafic de polițiști luni, 2 ianuarie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E85 în localitatea Pufești cu viteza de 117 km/h, pe lângă sancţiunea contravenţională fiind dispusă şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

 

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

 

De asemenea, pe raza județului Vrancea nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

 

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.