20 Ianuarie 2023Sursa: IPJ Vrancea

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

Măsurile pe care Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea le-a dispus, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța prilejuită de aniversarea Unirii Principatelor Române.

 

În perioada 20 - 24 ianuarie, peste 150 de polițiști vor acționa zilnic, pe două paliere principale: unul de prevenire și descurajare a fenomenului infracțional, cel de-al doilea, de combatere a faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

În acest sfârșit de săptămână, la activități vor participa polițiști de la rutieră, ordine publică, transporturi, luptători de la acțiuni speciale, precum și specialiști de la alte structuri, care  vor fi prezenți la datorie și vor desfășura acțiuni specifice fiecărui domeniu de competență. 

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație, spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar pe toate drumurile din județ.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată.

În minivacanță, dacă plecați cu mașina, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, vă recomandăm să măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.