12 Martie 2018Sursa: IPJ Vrancea

PESTE 300 DE SANCȚIUNI APLICATE PENTRU ILEGALITĂȚILE IDENTIFICATE

ACŢIUNE PENTRU MENŢINEREA CLIMATULUI DE SIGURANŢĂ PUBLICĂ  ÎN ZONA BARURILOR ȘI DISCOTECILOR

PESTE 300 DE SANCȚIUNI APLICATE PENTRU ILEGALITĂȚILE IDENTIFICATE.

În perioada 09-10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o acțiune complexă pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență în zona barurilor, discotecilor și sălilor de jocuri de noroc, precum și pentru identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

La activități au participat 145 polițiști din cadrul serviciilor operative (Ordine Publică, Rutier, Investigații Criminale și Investigarea Criminalității Economice), a polițiilor municipale, orășenești și secțiilor rurale de poliție, fiind efectuate 229 de controale, în urma cărora au fost legitimate 724 persoane.

În cadrul acțiunii au fost constatate 9 infracțiuni, din care 5 la regimul rutier, una de natură judiciară, una de natură economică și 2 la alte genuri de fapte.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale dintre care: 26 la Legea 61/1991 republicată, 10 la Legea 171/2010, 2 la Legea 12/1990, 2 la Legea 333/2003, 272 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice și 8 la alte acte normative, valoarea totală a acestora fiind de 108.530 lei.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost reținute 18 permise de conducere și 21 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea vor continua şi în perioada următoare activitățile specifice, în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite, în toate domeniile, pe raza întregului judeţ, pentru creșterea siguranței cetățeanului și menținerea unui climat de ordine şi siguranță publică.

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11 martie a.c., ora 13.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tătăranu, au depistat pe o stradă din satul Bordeasca Veche, un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un ATV, fără număr de înregistrare și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice”.

La data de 10 martie a.c., ora 10.30,  polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Tătăranu au depistat pe DJ 204B, un bărbat în vârstă de 64 ani, din comuna Măicănești, în timp ce conducea un autovehicul tip motor de tăiat lemne înregistrat la Primăria Măicănești, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost testat alcooltest, rezultând o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 10 martie a.c., ora 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din Mărășești în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 11 martie a.c., ora 04.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au depistat un tânăr în vârstă de 20 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205C în comuna Golești, aflându-se sub influenta alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal

Infracțiuni de furt cercetate de polițiști

La data de 10 martie a.c., ora 06.30, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Adjud, au fost sesizați de către un bărbat de 65 ani din comuna Ruginești, că un minor în vârstă de 15 ani, din aceeași localitate, a pătruns într-o anexă a locuinței sale din comuna Ruginești, prin escaladarea gardului și a încercat să sustragă mai multe bunuri.

Suspectul a fost prins și a recunoscut faptul că a intrat în anexa locuinței cu intenția de a sustrage mai multe bunuri, iar din cercetările efectuate a rezultat faptul că acesta a pătruns în aceeași locație, la data de 24 februarie,  de unde a sustras un telefon mobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt calificat și furt calificat.             

La data de 10 martie a.c., ora 18.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au fost sesizați despre faptul că o tânără în vârstă de 18 ani a sustras din locuința unui bărbat din Focșani portofelul acestuia care conținea suma de 2400 lei, acte de identitate și un card bancar.

Persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Ultimele noutăți

Vezi toate