12 Februarie 2018Sursa: IPJ Vrancea

InfoPol

La data de 11 februarie a.c., ora 08.40, polițiștii Serviciul Rutier  au identificat în trafic, pe DN 2 E 85, pe raza comunei Dumbrăveni, un bărbat, de 27 ani, din comuna Obrejița, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză avea o concentraţie de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor  biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 12 februarie a.c., ora 04.00,  polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Independenței.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.60 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate  mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Dosar penal pentru conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive

La data de 11 februarie a.c., ora 21.40,  polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Anghel Saligny.

Întrucât existau suspiciuni că bărbatul se află sub influența substanțelor psihoactive, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Fiţi responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea reamintește că, în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:

Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infracțiune: când aparatul alcooltest indică o concentrație de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi!

Potrivit art. 337 din Codul Penal :

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Radare

DN2-E85: Călimănești - Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu

 

Ultimele noutăți

Vezi toate