13 Februarie 2023Sursa: IPJ Vrancea

ALCOOLUL ȘI DROGURILE LA VOLAN SUNT ACCIDENTE, NU ÎNTÂMPLĂRI!

Ieri dimineață, ora 05.49, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din comuna Golești a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat.

                                               

După producerea accidentului rutier, persoana care se afla la volanul autoturismului care a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton, a părăsit locul accidentului.

 

Polițiștii l-au identificat pe tânăr, în vârstă de 19 ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,58 mg/L alcool pur în aerul expirat.

 

În urma evenimentului rutier, atât conducătorul auto cât și un pasager în vârstă de 21 ani,  au suferit vătămări corporale.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accientului.

 

În această dimineață, în jurul orei 4:40, un bărbat, de 28 de ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E85 în localitatea Golești, a intrat în coliziune cu parapetul metalic de pe podul peste râul Milcov.

 

Polițiștii Serviciului Rutier care s-au deplasat la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii l-au testat și pentru consum de substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru amfetamină și metamfetamină.

 

Totodată,  în urma verificărilor a reieșit faptul că bărbatul nu poseda permis pentru nicio categorie de vehicule.

 

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

PREȚUIȚI VIAȚA!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect