03 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

 

În cursul anului 2023, bănuitul ar fi înfiinţat o plantaţie de canabis, pe terenul situat în zona rurală a județului Vrancea, destinată comercializării și consumului propriu.

 

La data de 2 noiembrie a.c., au fost efectuate 3 percheziții domiciliare și au fost descoperite trei solarii amenajate special cultivării canabisului, 166 de plante  (86 verzi și 80 uscate), hașiș, aproximativ 5 kilograme de canabis, în mai multe borcane din plastic și saci, precum și alte mijloace de probă.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. 

 

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale - Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.