06 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

În cursul nopții trecute, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focșani au pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Buzău, privind un bărbat de 30 de ani, din municipiul Focșani.

 

În fapt, la data de 06 octombrie a.c., la Poliția Municipiului Focșani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, cel în cauză fiind bănuit că și-ar fi agresat fizic soția. La data de 10 octombrie instanța  a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 12 luni,  iar bărbatului i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere.

 

Ulterior, la data de 3 noiembrie, Tribunalul Buzău a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă prin care a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar dispusă față de acesta, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, într-o altă cauză  în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

 

La aceeași dată, bărbatul a distrus dispozitivul electronic de supraveghere montat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și distrugere.

 

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.10,  polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani împreună cu polițiști din cadrul IPJ Buzău-Serviciul de Investigații Criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, au descins într-un imobil din municipiul Buzău, unde au identificat bărbatul de 30 de ani.

 

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, încălcarea ordinului de protecție și distrugere.