04 Septembrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

FOCURI DE ARMĂ TRASE DE POLIŢIŞTI ŞI URMĂRIRE A UNUI TÂNĂR CARE A REFUZAT SĂ OPREASCĂ LA SEMNAL. CONDUCĂTORUL AUTO NU AVEA PERMIS ŞI CONSUMASE ALCOOL

 

În cursul nopții trecute, ora 23:50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală  Odobești, aflându-se în comuna Broșteni, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul acesteia a refuzat să oprească, a acroșat autospeciala de poliție și a continuat deplasarea pe Drumul Național  2  M, către comuna Andreiașu de Jos.

Echipajul a pornit în urmărirea autoutilitarei, sprijinit de alte 2 echipaje de poliție, una dintre autospeciale fiind avariată din nou, în mers, de autoutilitară. Întrucât conducătorul auto nu a respectat indicațiile și a încercat să se sustragă, s-a efectuat uz de armă, prin 4 focuri de avertisment în plan vertical.

Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier.

Conducătorul auto, un tânăr de 18 ani și pasagerul minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure, fiind imobilizați și încătușați de către polițiști.

Tânărul de 18 ani a fost condus la sediul Poliţiei Orașului Odobești, unde s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, aparatul etilotest indicând un rezultat de  0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cauză fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, distrugere, conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.