15 August 2023Sursa: IPJ Vrancea

CONTINUĂ ACȚIUNILE ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Polițiștii continuă să acționeze în județul Vrancea, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Acțiunile vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

 

De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și a evenimentelor cultural-artistice, polițiștii și jandarmii au asigurat o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

 

Astfel, au fost organizate acțiuni  în  municipiile Focșani și Adjud și în localitățile Poiana Cristei, Slobozia Bradului, Bârsești, Vizantea, Reghiu, Vulturu și Tulnici,  precum și în zona lăcașurilor de cult Mușunoaiele și Tarnița.

 

Pe această cale,  vă recomandăm să:

- NU vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime!

- NU afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

- NU răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112 – apel gratuit!

- NU consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! NU consumați substanțe cu efect psihoactiv!

- NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!

 

- AVEŢI grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!

- RESPECTAȚI indicațiile polițiștilor!

 

În cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 72 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat 46 de acțiuni și filtre pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța comunității, intervenindu-se la 216 evenimente sesizate prin apel SNUAU 112, din totalul de 397 de apeluri primite.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38670 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

 

În acest context, au fost legitimate 671 de persoane, verificate 30 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost controlate 408 vehicule, peste 150 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

 

Polițiștii vrânceni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și  liniște publică, pe raza întregului județ!

 

Exemple semnificative:

 

Sâmbătă, 12 august, ora 14:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, un bărbat conduce un autoturism în localitate, aflându-se sub influența drogurilor.

Un echipaj de poliție a identificat în trafic autoturismul, la volanul căruia se afla un tânăr, de 23 de ani,  din comuna Străoane.

Rezultatul testului preliminar efectuat a fost pozitiv pentru consumul  de THC (cannabis), fiindu-i recoltate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Duminică, 13 august, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat de 52 de ani, din Corbița, sub influența alcoolului, la volanul unui autoturism.

Rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 1,22 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Duminică, 13 august, ora 18.30, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat la volanul unui autoturism care circula în localitatea Mera, un bărbat,

de 32 de ani, din municipiul Bacău, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,91 mg/l în aerul pur expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștuii au stabilit faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

 

Tot duminică, 13 august,  pe Drumul Național 2R, în comuna Jitia, în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Gugești, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Aparatul etilotest a indicat rezultatul de  0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducere a  unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.