12 Septembrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

BULETIN DE PRESĂ 12 septembrie

S-au opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu / montării unui dispozitiv de supraveghere electronică de către polițiști

 

La data de 11 septembrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Tulnici  au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 10 septembrie, în jurul orei 19:30, în urma unei discuții în contradictoriu, o femeie, în vârstă de 68 de ani, din comuna Păulești, a fost lovită în zona feței și a corpului de către soțul său, un bărbat de 70 de ani, fiindu-i provocate leziuni.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au completat formularul de evaluare a riscului și au stabilit faptul că există risc iminent, însă femeia de 68 de ani nu a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză sunt continuate cercetările în cadrul unui  dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

 

La data de 11 septembrie a.c., ora 18:45, polițiștii Biroului de Ordine Publică au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, o femeie, de 63 de ani, a fost agresată fizic de către fiul său, un bărbat de 38 de ani.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, a reieșit faptul că există risc iminent, în acest sens fiind emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Femeia de 63 de ani nu a fost de acord cu montarea unui dispozitiv de supraveghere electronică, cercetările fiind continuate în cadrul dosarului penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

 

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

 

- conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;

 

- sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;

 

- dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;

 

- cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;

 

- nu vă retrageți plângerea!

 

Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta!

 

Dosare penale la regimul rutier

 

La data de 11 septembrie, ora 22:00, polițiștii Biroul de Ordine Publică Focșani au depistat un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Focșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,84  mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

La data de 11 septembrie , ora 23:45, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Focșani.

Întrucât bărbatul avea un comportament specific consumatorilor de substanțe psihoactive, a fost condus la o unitate medicală, unde a fost efectuat un test preliminar privind consumul de substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de THC- Cannabis.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.