26 Octombrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

ACȚIUNI PENTRU COMBATEREA DELICTELOR SILVICE

 

             La data 24 octombrie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au efectuat activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

 

Împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere, polițiștii au efectuat activități de verificare a două societăți comerciale de profil din comuna Nereju, precum și a transporturilor de material lemnos.

 

Pentru neregulile constatate privind respectarea Legii 171/2010 au fost aplicate contravenții  în valoare totală de 20.000  lei,  fiind confiscată cantitatea de peste 71 mc material lemnos,  în valoare peste 42.000 de lei.

 

La aceeași dată, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au constatat, în flagrant, o infracțiune de ”transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport”.

 

Astfel, polițiștii au oprit un autocamion care transporta material lemnos pe Drumul Național 2N. Bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dumitrești, nu a putut prezenta documente specifice de transport ori care să ateste proveniența legală.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.