18 August 2023Sursa: IPJ Vrancea

ACȚIUNI DE CONTROL ȘI PREVENIRE ÎN ZONA ADIACENTĂ A DRUMURILOR PUBLICE

Ieri, 17 august, în intervalul orar 12.00-14.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, rutieră, investigarea criminalității econimice, alături de luptători de la acțiuni speciale și jandarmi din cadrul IJJ Vrancea au acționat pentru  prevenirea și combaterea unor situații de risc pentru cetățeni, respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor agricole cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor de economico-financiare.

 

Activitățile au avut caracter preventiv-reactiv și s-au desfășurat  în zona adiacentă a drumurilor publice, în special a Drumului Național 2 E 85.

 

În urma celor 33 de controale,  dintre care 31 la persoane juridice, pentru nerespectarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și a obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni, 19 dintre acestea conform Legii nr. 145/2014 – privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol iar 26 de sancțiuni conform O.G. nr. 43/1997 – privind regimul drumurilor.

 

Acțiunile de control și prevenire  vor continua și în perioada următoare.