26 Octombrie 2023Sursa: IPJ Vrancea

Acţiune pe linia respectării regimului deşeurilor

 

             Ieri, 25 octombrie a.c., polițiștii  Secției 2 Poliție Rurală Gugești și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Vrancea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea,  Registrului Auto Român și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au desfășurat o acțiune privind verificarea activităților de comerț și a unităților economice ce au ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, regimul deșeurilor și pe linia respectării legislației privind circulatia pe drumurile publice.

 

În cadrul celor de 30 de controale efectuate, 45 de persoane au fost legitimate, 15 conducători auto fiind testați cu aparatele alcooltest/drugtest.

 

Totodată, în cadrul acțiunii desfășurate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 35.000 de lei, aproximativ 9 mc material lemnos fiind confiscat iar 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.

 

Polițiștii au constatat o infracţiune de „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”.

 

Astfel, în jurul orei 12.40,  în extravilanul satului Slobozia Bradului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din localitate, în timp ce incendia mai multe instalații electrice provenite de la vehicule.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de art.66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

 

Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

 

Reamintim faptul că, potrivit legislației, sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.