05 Ianuarie 2018Sursa: IPJ Vrancea

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, acționează în sistem integrat, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea pentru siguranța transporturilor de marfă și substanțe periculoase.

Polițiștii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, desfășoară activități în cadrul Planului Național de acțiune ”IMPACT”, pentru siguranța transporturilor și prevenirea producerii accidentelor în care sunt implicate vehiculele care transportă mărfuri și substanțe periculoase precum și îmbunătățirea siguranței și securității în transporturi.

Acțiunea polițiștilor rutieri are drept scop creșterea siguranței pe drumurile publice din județul Vrancea.

Polițiștii verifică documentele care trebuie să fie deținute obligatoriu la bordul vehiculelor rutiere precum și respectarea legislației specifice referitoare la perioadele de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor.

De asemenea, se acordă o atenție deosebită asupra elementelor privind siguranța circulației: placardarea și marcarea vehiculelor, respectarea limitelor legale de viteză pe categoriile de drumuri, valabilitatea inspecției tehnice a vehiculelor, circulația în timpul nopții sau ziua, pe timp de ceață, ploaie torențială, cu un autovehicul fără lumini sau fără semnalizare corespunzătoare, utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitiv tip mâini-libere și conducerea sub influența alcoolului.

Astfel, echipajele mixte au controlat de la debutul planului de acțiune peste 300 de mijloace de transport ce realizau activități de transport marfă sau substanțe periculoase.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2000 de lei, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acțiunile vor continua până la data de 19 ianuarie a.c.

Ultimele noutăți

Vezi toate